новини

В Академії представники Нацгвардії та менеджер програми НАТО узгодили проведення курсу з виховання доброчесності

23.02.2018 14:33

Керівництво Академії та офіцери Головного управління Національної гвардії обговорили із представниками НАТО можливості проведення спеціального курсу на базі навчального закладу.

«Ми плануємо провести курс НАТО з виховання доброчесності, в якому візьмуть участь  представники всіх силових структур України та особовий склад Національної академії Національної гвардії України. Робота курсу буде націлена на відпрацювання практичних питань. Тому аудиторія буде поділена на групи і в кожній буде свій тренер. Ми запросимо провідних фахівців з НАТО та міжнародного миротворчого центру з Боснії і Герцеговини, які мають достатньо досвіду, аби продуктивно та якісно провести ці навчання», – зазначив Менеджер програми НАТО Крістофер Штаудт.

Попередньо курс з виховання доброчесності розрахований на тиждень. А орієнтована кількість учасників  складатиме близько 30 чоловік.

Протягом робочої зустрічі Менеджер програми НАТО Крістофер Штаудт та його заступник Олександра Огороднікова обговорили низку питань з основ міжнародного антикорупційного законодавства та діяльності сфери виховання доброчесності. Представники НАТО наводили приклади та розповіли про досвід країн Альянсу у боротьбі з корупцією.

«Ми завжди відкриті до співпраці і готові надати допомогу в організації та забезпеченні подібних навчань. Курс з виховання доброчесності дозволить отримати широкий спектр інформації щодо принципів і стандартів міжнародних організацій у сфері безпеки. Ми багато уваги приділяємо розвитку програм Офісу зв’язку НАТО та організовуємо тренінгові семінари для виховання доброчесності. Щодо підготовки зі своєї сторони, ми проведемо відбір учасників, яким насправді необхідні знання, які ви плануєте надати на семінарі», – зазначив перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

Окрім цього, Менеджер програми з виховання доброчесності зазначив, що в них є різні програми, в тому числі і для учасників антитерористичної операції. 3000 гвардійців вже прийняли участь у роботі подібних програм.

Навчання в Академії будуть проводитися за підтримки команди з центру операцій з підтримання миру Боснії і Герцеговини та із залученням міжнародних експертів. На курсі будуть задіяні 5 підготовлених тренерів. А початок курсу розпочнеться з урочистого відкриття, яке здійснить представник Управління по політичними справами та політикою безпеки штаб-квартири НАТО пані Бенедикт Борель.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ