новини

Курсанти Академії показали школярам сучасну зброю Нацгвардії

23.02.2018 15:58

Курсанти Національної академії завітали до Красноградського районного будинку культури в Харківській області, де представили один із найпотужніших військових навчальних закладів Харкова.

«В Академії Нацгвардії значна увага приділяється національно-патріотичному вихованню та популяризації професії військовослужбовця серед підростаючого покоління. Доволі часто курсанти Академії відвідують навчальні заклади міста та області, де демонструють зразки озброєння, розповідають про умови проживання та навчання», - розповідає заступник начальника факультету економіки та менеджменту по роботі з особовим складом полковник Анатолій Желаго.

Під час заходу, курсанти розповіли про підготовку майбутніх офіцерів, повсякденне життя в Академії, показали відеоролики, в яких школярі побачили здібності курсантів. Учні шкіл почули інформацію про новітнє озброєння та засоби захисту, які використовуються Національною гвардією України. Крім того, учням показали зразки спеціальної військової форми одягу. Багато охочих мали змогу потримати в руках зброю, що викликало жвавий інтерес серед майбутніх абітурієнтів.

Курсант Анастасія Божко  у спілкуванні з хлопцями та дівчатами зазначила: «Військова служба змінює людей. Як хлопців так і дівчат. Військова людина – міцна морально та фізично, зібрана та цілеспрямована. Бажаю всім прикласти максимум зусиль та вступити до найкращого військового навчального закладу».

Наприкінці заходу курсанти влаштували неперевершену концертну програму, під час якої присутні в залі насолоджувались піснями патріотичного спрямування. Дівчата командно-штабного факультету продемонстрували прийоми з шаблями. А курсанти взводу спеціального призначення показали школярам прийоми рукопашного бою без зброї та зі зброєю, прийоми самострахування та захисту при нападі противника.

Візит курсантів Академії викликав жваве зацікавлення серед присутніх школярів та вчителів. Школярі ставили багато питань, особливо цікавлячись здобутками та досягненнями наших військових.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ