новини

Офіцери Академії відточують навики зі стрільби

26.02.2018 17:20

На базі вогневого комплексу Академії з офіцерським складом пройшли практичні заняття з вогневої підготовки.

Метою занять було досягнення, підтримка і вдосконалення необхідного рівня військово-професійної підготовки особового складу.

Планові стрільби розпочались із доведення заходів безпеки та умов виконання вправ. Так, офіцери виконували 4 вправу навчальних стрільб з пістолета Макарова. Гвардійці мали влучити у визначений габарит цілі в обмежений час. Під час практичного виконання вправи, офіцери продемонстрували високий рівень підготовки і проявили найкращі професійні якості.

«Протягом заняття було визначено рівень знань, вмінь та навичок з вогневої підготовки, які являються пріоритетними і невід’ємними складовими для військовослужбовця Національної гвардії України. Приємно, що офіцери показують добрі результати стрільби, але тренування професійних навичок ніколи зайвим не буде. Постійні практичні стрільби дають впевненість у володінні стрілецькою зброєю – звідси і результат стрільби», - зазначив старший викладач кафедри озброєння та стрільби підполковник Олег Корнієнко.

Крім того, офіцери здавали нормативи по збиранню - розбиранню пістолета Макарова для закріплення та підтримання своїх навичок володіння зброєю.

«На мою думку, кожен досвідчений офіцер повинен удосконалювати свої стрілецькі навички, адже ця справа є невід’ємною частиною військової служби. Я із задоволенням ходжу на планові стрільби. Головне не втрачати інтерес та проявляти старанність», - розповідає начальник центру культури Академії капітан Михайло Прядка.

Проведення практичного заняття з вогневої підготовки дозволило в черговий раз підвищити професійні навички військовослужбовців Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ