новини

В Академії Нацгвардії розпочались навчальні збори психологів Національної гвардії України

27.02.2018 18:06

На базі Національної академії Національної гвардії України розпочались дводенні збори з начальниками структурних підрозділів психологічної служби  НГУ. Збори проводяться для удосконалення системи психологічного забезпечення, а також навиків психологів щодо організації й проведення заходів психологічного забезпечення, відпрацювання пропозицій до змісту керівних документів та обміну практичними порадами за напрямами психологічного забезпечення.

Відкрив збори заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма, який привітав присутніх в стінах навчального закладу та побажав продуктивної праці.

Після цього керівник заходу начальник відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Чижевський довів до учасників регламент та план проведення зборів. У своєму виступі він наголосив на актуальності психологічного забезпечення Національної гвардії України в умовах сьогодення та перспективних напрямках розвитку. Також він довів до уваги присутніх вимоги щодо загальної системи психологічного забезпечення в Національній гвардії України на 2018 рік.

«Ми зібралися, щоб в такому експертному середовищі провести обговорення тих здобутків, які маємо сьогодні і  питань, які потребують врегулювання найближчим часом. Ще раз орієнтую на те, щоб всю інформацію, яку отримаєте протягом зборів, ви довели до кожного психолога Національної гвардії України. Ви повинні удосконалювати свою професійну підготовку шляхом обміну досвідом та застосовувати її в існуючих умовах. Тому максимум зосередженості під час проведення зборів та уважності до матеріалу, який буде викладатися», - зазначив полковник Сергій Чижевський.

В загальному колі учасники зборів розглядали питання організації заходів психологічного вивчення та відбору особового складу, соціально-психологічного клімату у військових колективах та порядку обробки службової інформації в автоматизованих системах. Крім того, психологи розглянули сучасні методи проведення соціометричних досліджень та психологічного вивчення кандидатів на навчання до Навчального центру та щодо вступу до магістратури Академії.

Начальник науково-дослідного центру службово-бойової діяльності НГУ полковник Ігор Приходько провів практичне заняття стосовно науково-методичного супроводження заходів психологічного забезпечення та використання автоматизованого психодіагностичного комплексу. Великий інтерес у присутніх викликало заняття на тему «Організація проведення поліграфічних досліджень». Представник Академії майор Олександр Колесніченко докладно розповів про принципи роботи поліграфу. Процес дослідження вийшов емоціональним та цікавим для колег. Завершився перший день зборів зустріччю з курсантами-психологами гуманітарного факультету Національної академії. Офіцери розповіли курсантам про важливість отримання обґрунтованих знань з професійної комунікації та подальшого використання їх у своїй службовій діяльності. Психологи побажали курсантам стати професіоналами своєї справи, бути справжніми патріотами України. Також гвардійці активно приймали участь у психологічних вправах та обмінювались позитивними емоціями.

«Проведення подібних заходів обов’язково сприятиме вирішенню цілого комплексу завдань, спрямованих на використання алгоритму ситуативних дій у надзвичайних ситуаціях, порядку реагування та надання психологічної допомоги особовому складу», - підкреслив учасник зборів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ