новини

Сержант – головна опора командира

02.03.2018 18:26

Другого березня в Україні відзначається День професійного сержанта. За останні чотири роки українська армія трансформувала та прогресувала до нового професійного рівня. І в такий час, саме сержантська ланка повинна бути професійною в усіх аспектах військової справи.

За останні роки в Національній гвардії України значно підвищилася роль сержанта, тому сучасні кандидати на посади повинні бути взірцем для підлеглих в усьому: як у навчанні, так і у військовій дисципліні, виконанні своїх службових обов’язків, мати високі лідерські та морально-ділові якості. В Академії сержанти - це командири груп та командири відділень. Підготовці сержантів в Національній академії Національної гвардії України завжди приділялась велика увага.

«Важливо виховати сержанта як командира-лідера, який безпосередньо керує особовим складом, навчає його, відповідає за його морально-психологічний стан та готовність виконання завдань за призначенням. Сержантський склад повинен відчувати всю важливість свого військового звання, адже вони приклад для всіх. Саме на них покладаються завдання з виховання і навчання особового складу, вони відіграють провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих 24 години на добу. Сержант — це «перший» командир, бути сержантом – це означає першим приймати рішення та першим йти вперед», – розповідає командир підрозділу командно-штабного факультету майор Андрій Дорофєєв.

Завдяки щоденним тренуванням, сержанти формують сильний, злагоджений колектив, у якому кожен курсант чітко виконує власні обов'язки, але при цьому є взаємозамінним.

«В Академії командування чітко розуміє роль і місце, які відведені сержанту у колективі, знає проблеми, що виникають у роботі молодших командирів, і допомагає у їх розв’язанні. Для цього потрібно постійно працювати над собою, спілкуватися з командним складом на всіх рівнях, не боятися відстоювати свою позицію. Для мене займати дану посаду – це безцінний досвід, який допомагає зробити свій характер міцнішим, що в подальшому допоможе у військовій кар’єрі», - розповідає сержант гуманітарного факультету Лілія Рибарчук.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ