новини

Курсант Академії Нацгвардії посіла призове місце на конкурсі "Шевченківські читання"

12.03.2018 18:53

У Національній академії внутрішніх справ 12 березня відбулися перші конкурсні Шевченківські читання при Міністерстві внутрішніх справ України з нагоди 204-ї річниці  від дня народження Тараса Шевченка. Серед 11 декламаторів курсанти та студенти Національної академії внутрішніх справ, військовослужбовці Державної прикордонної служби України,  Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Національної гвардії України.

Національну академію гідно представила курсантка гуманітарного факультету Інна Заєць.

Оцінювали декламування Василь Копко - заступник начальника Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності Міністерства внутрішніх справ України,  Валентина Єсипова - заступник начальника управління гуманітарної роботи Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС, начальник Центру культури та мистецтв  МВС України Віталій Чулканов та Заслужений артист України Валерій Астахов.

Як говорить Валентина Єсипова, такий захід спланувало МВС та фонд «Велика родина». 11 навчальних закладів силових структур зібралися тут, аби згадати Шевченка, аби згуртуватися та дізнатися факти з життя людини, яка залишила значний слід в історії України.

«Культурні заходи стимулюють пізнавати історію та традиції України. Мені сподобалася як зачитувала вірш Інна Заєць, курсантка НА НГУ. Вона дуже гідно виступила і стала лауреатом, посівши третє місце» - говорить Валентина Єсипова.

«Мені здається, вірші Шевченка більш краще виходить декламувати у чоловіків, але «Лебедин», який зачитувала я, він ніжний, дівочий. В особистий час інколи пишу лірику, але цього не знає ніхто, а так читаю Ліну Костенко і Лесю Українку. Потрібно не тільки 9 березня згадувати Кобзаря. Я дуже рада, що в мене була змога представити академію, де я навчаюся. Читайте Шевченка, це дуже глибока людина, яка 200 років тому дала відповіді на сучасні та одвічні питання» - запевнила Інна Заєць.

Після нагородження лауреатів організатори читань разом з представниками Інституту літератури НАН України презентували точну бібліографічну копію оригіналу «Кобзар» 1840 року та подарували збірку кожному учаснику конкурсу.

Прес-служба НГУ

Фото та відео Руслана Андрусіва