новини

Командувач Національної гвардії нагородив курсанта Академії з нагоди Дня українського добровольця

14.03.2018 11:56

Під час візиту до Національної академії командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров зустрівся з курсанткою командно-штабного факультету Оксаною Фроловою.

Оксана – єдина дівчина, яка проходить навчання у взводі спеціального призначення і опановує програму спеціальної підготовки на рівні з хлопцями. Такий шлях навчання вона обрала сама, адже в житті вона вже звикла до труднощів та складних завдань.

Історія дівчини, яка пов’язала життя з Національної гвардією, починається у 2014 році. Тоді вона вирішила вступити до резервного батальйону Національної гвардії України, який формувався для виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції. Після проведення підготовки та злагодження підрозділу, Оксана відправилась до АТО. Під час виконання службово-бойового завдання біля гори Карачун вона вперше познайомилась з тоді ще генерал-лейтенантом, Юрієм Аллеровим, який керував угрупуванням сил від Національної гвардії.

Після того, як Оксана спробувала власні сили у резервному батальйоні та прослужила близько року, вона вирішила не зупинятись на досягнутому та продовжити службу та навчання у Національній гвардії. Зараз курсант Оксана Фролова вже закінчує третій рік навчання в Академії на командно-штабному факультеті.

З нагоди Дня українського добровольця, генерал-полковник Юрій Аллеров зустрівся з давньою знайомою та відзначив Оксану цінним подарунком. Разом з начальником Національної академії генерал-майором Сергієм Соколовським вони обговорили умови навчання майбутніх офіцерів та згадали, як починались служба та навчання дівчини.

«Для мене це стало справжнім сюрпризом. Отримувати такі відзнаки від командувача Нацгвардії, ще будучи курсантом, це насамперед величезна мотивація для мене та підтвердження, що я обрала правильний шлях у своєму житті. Розпочинаючи службу, мені довелось долати певні труднощі, проте тепер я знаю, що чим більші труднощі спочатку, тим краще буде результат», - поділилася враженнями курсант Оксана Фролова.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ