новини

Курсанти вдосконалюють навички з гірської підготовки

16.03.2018 16:12

Навики з гірської підготовки є вкрай необхідними для сучасних командирів, адже вони покращують фізичний розвиток і витривалість, загартовують морально-психологічний стан та адаптують військовослужбовців до виконання завдань в екстремальних та позаштатних ситуаціях.

З курсантами командно-штабного факультету на базі гірського містечка навчального центру Національної академії Національної гвардії України було проведено практичне заняття з гірської підготовки.

Протягом заняття курсанти впевнено виконували вправи з подолання перешкод та отримали важливі практичні навички, що дозволяє викладачам наступного разу ускладнювати завдання для курсантів.

 «Оскільки такі заняття дуже подобаються особовому складу, курсанти до них відносяться з великою повагою та велику увагу приділяють вивченню правильності дій у кожному етапі підготовки. Займаючись гірською підготовкою, військовослужбовці освоюють способи в’язання вузлів на мотузках та канатах, порядок їхнього застосування, спуски та підйоми за допомогою спорядження, організацію страхування, способи облаштування переправ тощо», - розповідає викладач кафедри тактики полковник Володимир Халеп.

«Заняття з гірської підготовки допомагають нам, як майбутнім офіцерам-командирам покращити свої професіональні навички. Крім того, ми отримали моральне задоволення, випробували себе, набули практичного досвіду з гірської підготовки», - зазначив старший сержант Роман Андренко.

Олексій Бистріченко,

фото автора