новини

Гвардійці Академії зустрілись із спеціалістами Головного територіального управління юстиції у Харківській області

16.03.2018 16:20

Представники Головного територіального управління юстиції в рамках всеукраїнського просвітницького проекту «Я маю право» провели зустріч з особовим складом Національної академії Національної гвардії України.

Під час зустрічі розглядались питання надання безоплатної правової допомоги, актуальні проблеми реалізації антикорупційної політики в Україні та попередження вчинення корупційних правопорушень в закладах освіти та приділено увагу процедурним аспектам державної реєстрації прав на нерухоме майно. Крім того, організатори заходу проінформували присутніх про основні завдання проекту «Я маю право», якими є  підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громадян захищати свої права.

«Мета проекту – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить розвиток України як сучасної демократичної держави. Проект передбачає не лише інформування громадян про їхні права, а й навчання їх, як ці права захищати. Люди мають отримати чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують, зрозуміти, що держава може бути твоїм партнером, повірити у рівність перед законом для кожного українця» - зазначила у своїй промові в.о. начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти  управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти  Дар'я Трофименко.

Захід пройшов у формі активного діалогу. На всі запитання присутнім було надано вичерпні відповіді.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ