новини

В Академії Нацгвардії міжнародні експерти НАТО розпочали навчання силових відомств України

19.03.2018 22:08

Представники програми НАТО з розбудови доброчесності, прозорості та зниження корупційних ризиків провели перший день занять на базі Академії Національної гвардії України. Курс організовано за сприяння Тренінгового центру Збройних Сил Боснії і Герцеговини. Підготовлені інструктори центру будуть навчати українських силовиків вихованню доброчесності під час операцій з підтримки миру. У навчаннях візьмуть участь представники Міністерства оборони, Національної гвардії, Національного агентства з питань запобігання корупції, Харківського університету Повітряних Сил України та Національної академії Національної гвардії України.

Захід розпочався з урочистого відкриття, яке здійснила керівник програми, Управління політичними справами та політикою безпеки штаб-квартири НАТО пані Бенедикт Борель: «Навчання на курсах доброчесності є важливим, тому що воно є ключем дотримання змін і реформації в довготривалій перспективі. В НАТО велику увагу ми приділяємо освіті і навчанню у Збройних силах та Національній гвардії України. У нас дуже досвідчені експерти, які нададуть вам великий обсяг нової інформації, а ви в свою чергу поділитеся власними знаннями та досвідом, які не менш важливі для нас».

Курс розрахований на чотири дні і залучає більше тридцяти учасників. Головною метою курсу є напрацювання навичок доброчесності під час операцій з підтримки миру у військовослужбовців різних силових відомств.

«Я радий вітати представників НАТО в Академії, які вже не перший раз завітали до нас, щоб разом з нами втілити в життя програму цілісності та виховання доброчесності. Під час свого візиту до Академії, голова представництва НАТО в Україні визначив Академію Національної гвардії України головною платформою для втілення всіх проектів НАТО в Східному регіоні України. Тому співпраця з Альянсом продовжується і Національна гвардія підтримує ініціативи щодо організації спільних заходів на базі навчального закладу», - зазначив під час відкриття заходу начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський.

Загалом курс включає в себе проведення не тільки теоретичних занять, а й суттєву практичну частину на групових вправах, під час яких, учасники курсу будуть вирішувати ймовірні ситуації та завдання від експертів Тренінгового центру.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ