новини

Курсанти Академії стали переможцями міжнародного конкурсу

20.03.2018 16:53

Нещодавно на базі Харківської гуманітарно-педагогічної академії відбулися урочистості, присвячені 204-й річниці від Дня народження Тараса Шевченка. Під час заходу були вручені дипломи 39-ти переможцям обласного етапу VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Цього року в обласному етапі конкурсу змагалися 292 учасників, серед яких звання переможців вибороли троє вихованців гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України: курсанти Анастасія Ващенко, Маргарита Краснокутська і студентка Анастасія Дербуш.

Дипломи кращим знавцям української мови вручила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Вона привітала переможців та їх наставників і відмітила значущість мовно-літературних конкурсів для підвищення рівня загальної мовної культури  учнівської та студентської молоді.

«Я пишаюсь досягненнями своїх учнів, які щорічно посідають призові місця в різних мовно-літературних змаганнях. Адже успіх учнів – найбільша нагорода для вчителя»,зазначила професор кафедри філології, перекладу та мовної комунікації гуманітарного факультету Поліна Ткач.

«Приємно знаходитись на такому заході та отримати почесну нагороду. Ми разом із товаришами продемонстрували високий рівень підготовки курсантів та студентів у нашому навчальному закладі.  Хочу подякувати викладачам, які надали кваліфіковану допомогу під час підготовки до конкурсу та допомогли мені здобути цей диплом», – розповідає курсант Маргарита Краснокутська.

Анастасія Ващенко,

фото відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ