новини

В Академії пройшов семінар з гендерної рівності в Національній гвардії України

22.03.2018 15:44

В Національній академії Національної гвардії України на кафедрі психології та педагогіки гуманітарного факультету було проведено Міжвузівський науково-методичний семінар «Соціогуманітарні та психологічні аспекти гендерної політики України».

В семінарі взяли участь заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом, науково-педагогічний персонал кафедр психології та педагогіки, соціально-гуманітарних дисциплін, завідувач кафедри філології, перекладу та мовної комунікації, представники науково-дослідної лабораторії Академії, слухачі магістратури, курсанти-психологи та представники Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба.

Старший інспектор апарату командувача Національної гвардії України, радниця з питань реформування психологічної служби та гендерної політики Вікторія Арнаутова мала змогу обговорити питання семінару за допомогою вебзв`язку.

В ході семінару присутні акцентували увагу, що гендерна політика є невід’ємною складовою у багатьох країнах світу, зокрема в силових структурах.

«Українці, з їхнім культом мудрої жінки-матері, сильної жінки-патріотки, здатні зробити свій важливий внесок у процес формування нового обличчя світової цивілізації, що відбувається на наших очах. Гендерна рівність досягається за умови, якщо чоловіки та жінки мають рівні права та можливості у всіх сферах суспільного життя, а також якщо однаково цінується та підтримується ставлення, прагнення та потреби чоловіків і жінок», - розповідає завідувач кафедри філології, перекладу та мовної комунікації Ірина Лисичкіна.

 «Сьогодні відбувається процес інтеграції України в європейський простір. І одним із ключових питань є вирішення проблем гендерної політики нашої держави. Протягом семінару ми розглянули питання стосовно гендерної рівності в армії та сформулювали організаційно-методичні рекомендації щодо їх вирішення», - підсумував заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

По завершенню семінару учасники заходу поспілкувалися, обмінялися досвідом роботи у сфері популяризації гендерної політики.

Інна Заєць, Юлія Ромах,

фото Юлії Ромах