новини

Чергове поповнення особового складу Київського факультету прийняло Військову присягу

22.03.2018 16:07

У військовій частині 3030 Київського Північного територіального управління Національної гвардії України пройшли навчальні збори первинної військової підготовки, які закінчилися урочистим складанням Військової присяги. П’ять військовослужбовців-жінок Київського факультету Національної академії НГУ присягнули на вірність українському народові.

«Сьогодні, в урочистій обстановці, зі зброєю в руках, перед строєм командирів ви дали клятву народові України. Вітаю вас з цим знаменним днем, кожен з вас розуміє, що це велика честь, адже нашій країні необхідні мужні військовослужбовці, які прагнуть стати на захист Вітчизни в цей нелегкий час», - під час вітального слова промовив заступник командира військової частини по роботі з особовим складом полковник Дмитро Серафіменко.

По закінченню ритуалу складання Присяги, військовослужбовців на благі справи та ратну звитягу благословив військовий капелан військової частини 3030 отець Юрій Борець, окропивши стрій святою водою. Він побажав усім наснаги і терпіння у подальшому проходженні служби.

«Мене переповнюють емоції: нарешті – це сталося. Дуже приємно, що жінки у гвардії мають рівні права з чоловіками, тому на заняттях, протягом нашого навчання, ми зовсім не відчували себе слабшими. Я з гідністю та великою гордістю нестиму почесне звання  військовослужбовця Національної гвардії України», - розповідає оператор інформаційно-телекомунікаційного відділення Київського факультету Національної академії Національної гвардії України солдат Оксана Воронюк.

Молоде поповнення повністю розуміє, що саме сьогодні вони стали справжніми захисниками своєї Батьківщини. Також військові запевнили, що протягом подальшої служби вони будуть наполегливо вдосконалювати отримані в ході навчального збору знання.

Ледь стримуючи сльози, по завершенню заходу, гвардійців вітали батьки, матері, друзі, близькі та кохані.

молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора