новини

У Національній академії відбулась підсумкова науково-практична конференція

23.03.2018 17:18

На базі Національної академії Національної гвардії України пройшла підсумкова науково-практична конференція курсантів, слухачів і студентів, участь в якій також прийняли представники  вищих навчальних закладів України.

Робота конференції пройшла за 11 секціями в розрізі військових, технічних, економічних та гуманітарних наук. В рамках секційних засідань заслухано близько 170 доповідей з актуальної проблематики. Учасники розглянули наступні питання: «Тактика дій та бойове забезпечення підрозділів НГУ», «Актуальні проблеми розроблення, удосконалення та експлуатації зразків озброєння та військової техніки», «Актуальні проблеми зв’язку та інформатизації службово-бойової діяльності НГУ», «Проблеми мовної комунікації, перекладу мовних одиниць та текстів різних жанрів», «Актуальні проблеми морально-психологічного забезпечення НГУ» та інші.

Учасники конференції мали змогу поділитися результатами своїх досліджень, які в подальшому знайдуть відображення у підготовці конкурсних робіт Всеукраїнського і відомчого рівня, кваліфікаційних робіт, крім того будуть впроваджені у навчальний процес кафедр та факультетів.

«Проведення таких конференцій є систематичним в Академії. Кожного року в нашому навчальному закладі з’являється велика кількість новітніх наукових розробок і прикладається максимум зусиль для подальшого впровадження їх  в службово-бойову діяльність Національної гвардії. Сьогодення вимагає нових, виважених кроків у розвитку військ, тому науково-педагогічний склад вузу робить усе можливе для досягнення цієї мети», - зазначив перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

Загалом під час підсумкової науково – практичної конференції учасники плідно попрацювали та отримали корисний досвід, обговорили перспективні наукові ідеї та шляхи подальшої співпраці для реалізації нових наукових проектів.

«Сьогодні значна кількість науковців взяла участь в нашій конференції. Як відомо, працівники Національної академії активно займаються дослідженням питань щодо тактики дій та бойового забезпечення підрозділів Національної гвардії України. Тож сьогоднішні роботи учасників стосувалися питань організації взаємодії підрозділів Національної гвардії України з правоохоронними органами та іншими військовими формуваннями під час виконання службових завдань», – розповідає начальник командно-штабного факультету полковник В’ячеслав Овчаренко.

Результати роботи конференції рекомендовано до впровадження в навчальний процес Національної академії Національної гвардії  України при викладанні дисциплін.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ