новини

Гвардійці Академії отримали сертифікати від міжнародних фахівців НАТО (відео)

23.03.2018 17:52

В Національній академії Національної гвардії України підвели підсумки програми НАТО з розбудови доброчесності, прозорості та зниження корупційних ризиків.

Навчання в Академії проводилося за підтримки команди з центру операцій з підтримання миру Боснії і Герцеговини та із залученням міжнародних експертів.

У заході взяли участь представники Національної гвардії України, Служби безпеки України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Харківського університету Повітряних Сил України та Академії Національної гвардії.

«Хочу привітати кожного з закінченням курсу. Сподіваюсь, здобуті знання будуть ефективними у вашій роботі. Приємно, що у курсі взяли участь також й представники Міністерства оборони, Національного агентства з питань запобігання корупції та Харківського університету Повітряних Сил України. З такими курсами навчальний процес стає більш досконалим. Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю», – зазначив перший заступник начальника Національної академії Національної гвардії України з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

Протягом чотирьох днів підготовлені інструктори Тренінгового центру та учасники курсу обговорювали питання з основ міжнародного антикорупційного законодавства та діяльності сфери виховання доброчесності. Під час навчання та тренінгів, міжнародні експерти основну увагу звернули на вивчення антикорупційних заходів в поточних миротворчих місіях НАТО та ООН, лідерство та морально-етичні аспекти діяльності місій з підтримання миру, а також досвід натовських країн у боротьбі з корупцією.

«Дякуємо всім за участь у курсі з виховання доброчесності.  Він є одним із флагманів діяльності в рамках 2018 навчальної програми НАТО для України. Освіта та навчання є ключовими елементами для підтримки змін, реформ та перетворень на довгостроковій перспективі. Цей курс проходить вже четвертий рік поспіль тут, в Україні, і вперше на базі Академії Національної гвардії. Курс з виховання доброчесності під час операцій з підтримки миру є дуже важливим. Це пов'язано з тим, що, по-перше, відбуваються військові операції в Україні, по-друге, українські війська беруть участь у миротворчих операціях ООН, і ми вдячні за вагомий внесок українським силовикам», - підвів підсумки Менеджер програми НАТО Крістофер Штаудт.

По завершенню заходу, міжнародні експерти урочисто вручили сертифікати учасникам, які пройшли програму НАТО з розбудови доброчесності, прозорості та зниження корупційних ризиків.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ