новини

В Академії відзначили День Національної гвардії України

23.03.2018 18:45

В Національній академії пройшли урочисті заходи з нагоди четвертої річниці з Дня створення Національної гвардії України. В центрі культури зібралися військовослужбовці, курсанти та службовці Академії,  представники влади міста і області.

Захід розпочався з внесення бойового прапору та виконання Державного гімну в супроводі духового оркестру Академії.

«Шановні військовослужбовці, ветерани та працівники Академії! Вітаю Вас із четвертою річницею з Дня створення Національної гвардії України. Саме Академія, як навчальний заклад, здійснює підготовку кадрових офіцерів для всієї гвардії і відіграє провідну роль у розбудові нового професійного підрозділу. Військовослужбовці Академії є справжніми патріотами України. Бажаю Вам стійкості духу, міцного здоров’я, благополуччя, сімейного затишку та професійних успіхів, успішного виконання своїх службових обов’язків на території єдиної мирної та незалежної держави», - привітав присутніх начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський.

З вітальними словами виступив голова Харківської обласної ради: «Шановні присутні! Сьогодні для мене велика честь приймати участь у даному заході. Я звертаюся зі словами подяки до всього особового складу Національної академії, адже ви вкладаєте багато зусиль для того, щоб Національна гвардія була елітним військовим формуванням. У суспільства високий рівень довіри до гвардії і в цьому є ваша заслуга. Бажаю вам миру та злагоди. Зі святом!», - звернувся до присутніх Сергій Чернов.

На адресу Академії надійшли привітання від Міністра оборони України, командувача Національної гвардії, керівництва області та міста, ректорів вищих навчальних закладів.

В ході урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців хвилиною мовчання та покладанням квітів до стели герої-вихованців Національної академії.

З нагоди річниці, 42 військовослужбовці Академії були нагороджені медалями, відомчими відзнаками, грамотами та нагрудними знаками.

Для всіх присутніх з пісенним поздоровленням виступили духовий оркестр Академії, солістка оркестру Академії Ольга Полежака, вокальний колектив «П’ять стихій», танцювальний колектив «Флейм» Національного університету цивільного захисту.

Захід залишив приємні враження та впевненість в тому, головним надбанням Національної гвардії України є люди, які служать та щоденно роблять свій внесок у зміцнення законності, правопорядку, захисту нашої держави та її громадян.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ