новини

З нагоди Дня Національної гвардії України в Академії нагородили кращих курсантів

28.03.2018 07:00

В Національній академії пройшли урочистості з нагоди святкування 4-ої річниці з дня створення Національної  гвардії України. Начальник Академії генерал-майор Сергій Соколовський  подякував військовослужбовцям за сумлінне виконання обов’язків та нагородив курсантів вишу, які відзначились у службі. Зокрема, військовослужбовці були нагороджені особистою фотокарткою біля розгорнутого бойового прапора, подяками, відзнаками та грамотами.

«Роль Національної гвардії неможливо переоцінити в оновленому українському суспільстві. військові являють собою основу безпеки та надійної опори суверенітету та незалежності України. Дякую всім, хто з честю несе звання нацгвардійця, демонструє відданість присязі, військовому обов'язку. Бажаю міцного здоров'я, мирного неба», - звернувся до присутніх генерал-майор Сергій Соколовський.

Гвардійці вшанували пам'ять героїв-вихованців Національної академії хвилиною мовчання та поклали квіти до стели загиблих, які віддали своє життя за Україну.

Військовослужбовці Київського факультету також долучились до урочистого відзначення професійного свята. У будинку культури Києво-Святошинського району міста Києва зібрався весь особовий склад підрозділу.

Щирі слова привітання висловив начальник Київського факультету полковник Дмитро Корнієнко: «Держава високо цінує своїх захисників. Втім, найвищою платою за нашу нелегку ратну працю залишаються шана і повага простих українців, довіра народу, авторитет у суспільстві. Від щирого серця бажаю вам всім наснаги, професійних успіхів, міцного здоров’я, мирного неба над головою, впевненості у собі та у своїх силах. Від усієї душі бажаю вам та вашим родинам щастя, добробуту і благополуччя».

Національна академія Національної гвардії України є одним із провідних військових навчальних закладів України і здійснює підготовку офіцерів тактичного та оперативно-тактичного рівнів для потреб всієї Нацгвардії. Нині в Академії курсанти навчаються на п'яти факультетах та по закінченню навчального закладу гарантовано отримують офіцерську посаду у військах.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ, молодший лейтенант Альона Крижановська