новини

В Національній академії пройшло засідання вченої ради

29.03.2018 16:12

В  Національній академії Національної гвардії України відбулося засідання вченої ради за участю керівного складу навчального закладу, начальників факультетів та науково-педагогічних працівників вищого навчального закладу.

Розпочався захід із присвоєння почесного звання «Заслужений працівник освіти України» професору Олександру Крюкову.

Відкрив засідання начальник Академії генерал-майор Сергій Соколовський, який окреслив основні здобутки Академії, зупинився на питаннях, які потребують подальшого удосконалення та запропонував першочергові кроки, виконання яких позитивно вплине на організацію освітнього процесу.

«Ми маємо чітко визначені напрямки роботи щодо підготовки висококваліфікованих фахівців для підрозділів Національної гвардії України та удосконалення навчально-матеріальної бази Академії. Науково-педагогічний склад постійно вдосконалює методику викладання навчальних дисциплін, знаходить оптимальні форми і методи навчання. Основа інноваційної діяльності полягає в оновленні педагогічного процесу, внесенні новоутворень у традиційну систему», - зазначив генерал-майор Сергій Соколовський.

Члени вченої ради розглянули питання щодо комплектування навчальним майном, фінансову діяльність Академії в 2017 році, концепцію підготовки здобувачів вищої освіти оперативно-тактичного рівня. Начальники факультетів Академії звітували про розробку практичної складової системи підготовки курсантів та про внесення змін у навчальний процес. Заступник начальника Національної академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма розповів про стан готовності до видання літопису Академії "Від знань до професіоналізму".

Заслухавши інформацію вченого секретаря секретаріату вченої ради полковника Олександра Черкашина, вчена рада ухвалила рішення про затвердження індивідуальних навчальних планів та тем дисертаційних досліджень на здобуття наукових ступенів на 2018 рік.

«Наукова діяльність є невід’ємною складовою освітнього процесу в Академії Нацгвардії. Крім того, завдяки науковій роботі, з кожним роком відбувається розширення горизонту участі представників Академії у наукових дослідженнях, конкурсах і конференціях», - розповідає полковник Олександр Черкашин.

За всі питання, які увійшли до порядку денного, присутні проголосували одностайно й прийняли рішення про їх затвердження.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ