новини

В Національній академії обговорили наукове забезпечення службово-бойової діяльності Нацгвардії

30.03.2018 10:49

В Національній академії Національної гвардії України пройшла науково-практична конференція на тему: «Службово-бойова діяльність Національної гвардії України: сучасний стан, проблеми та перспективи».

Академія прийняла у своїх стінах близько 500 учасників, включаючи представників 35 навчальних закладів та наукових установ України.

Головною метою проведення конференції було визначення пріоритетів наукової проблематики, напрямів удосконалення нормативного та методичного забезпечення у сфері будівництва та діяльності сил охорони правопорядку.

На початку конференції заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма привітав учасників конференції та звернув увагу на актуальність заходу.

«Шановні товариші та гості, я щиро радий вітати усіх, хто бере участь сьогодні у науково-практичній конференції. Працівники Національної академії активно займаються дослідженням питань підвищення ефективності організації освітнього процесу та наукової діяльності. Крім того, такого роду наукові заходи не мають кордонів, оскільки наукова думка має охоплювати всі аспекти досліджуваного явища», – зазначив  полковник Микола Товма.

В рамках конференції було проведено п'ять секційних засідань. На першій секції обговорили питання оперативного мистецтва та тактики Національної гвардії України. Робота другої секції була присвячена технічним наукам. Учасники виступили з доповідями про сучасний стан, проблеми та перспективи технічного забезпечення службово-бойової діяльності.

На третій секції обговорили питання, які стосуються наукового забезпечення діяльності тилових підрозділів Національної гвардії України. Четверта секція була присвячена актуальним проблемам морально-психологічного та правового забезпечення службово-бойової діяльності. На п’ятій секції учасники виступили з доповідями про актуальні проблеми зв’язку та інформатизації, розроблення і удосконалення зразків озброєння та військової техніки Нацгвардії.

Протягом конференції учасники плідно попрацювали та отримали корисний досвід, обговорили перспективні наукові ідеї для реалізації нових наукових проектів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ