новини

В Академії розпочався попередній розподіл майбутніх офіцерів Нацгвардії

03.04.2018 12:27

Робота комісії Головного управління Національної гвардії України щодо проведення попереднього розподілу випускників навчального закладу розпочалась із зустрічі заступника командувача НГУ по роботі з особовим складом генерал-лейтенанта Ярослава Сподара з курсантами та офіцерами-магістрами Академії. Він оголосив комісію по розподілу та представив її членів особовому складу.

У складі комісії для попереднього розподілу прибули представники Головного управління за усіма напрямками діяльності для здійснення найбільш ефективного розподілу курсантів та офіцерів за фахом навчання. Вони володіють найактуальнішою інформацією, щодо стану справ в своїй зоні відповідальності.

«Попередній аналіз потреб Національної гвардії для забезпечення діяльності проведений, побажання кожного випускника враховані і ми готові розпочати попередній розподіл курсантів та офіцерів випускників», - зазначив генерал-лейтенант Ярослав Сподар.

Слід зазначити, що згідно попереднього розподілу курсанти плануються на посади в ті частини, де проходили стажування і вже зуміли проявити себе та познайомитись із колективом. А випускники, які закінчили військовий навчальний заклад з відзнакою – мають право вибору місця подальшого проходження військової служби. Загалом під час попереднього розподілу будуть визначені майбутні посади для 209 курсантів та 30 офіцерів магістрів.

Заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом – голова комісії генерал-лейтенант Ярослав Сподар звернувся до майбутніх офіцерів та націлив їх на професійне виконання своїх обов’язків: «Ми очікуємо від вас серйозного і потужного руху вперед та повного усвідомлення слів військової присяги, яку ви приймали на вірність українському народові. Сьогодні, ми відходимо від пострадянських правил оцінювання підрозділу за кількістю показників затримання чи іншого та переходимо до нових критерій оцінки, де основне – довіра населення до нашої діяльності. Дуже приємно, що останнє опитування у кінці 2017 року показало, що серед структур Міністерства внутрішніх справ України найбільшою довірою у населення, із показником у 52 %, користується саме Національна гвардії. Я сподіваюсь, що після того, як ви успішно складете державні іспити та прийдете до підрозділів по всій території Україні – зробите новий позитивний вклад у подальший розвиток та будете підвищувати оцінку суспільства діяльності Національної гвардії України».

Відділ міжнародних зв’язків. інформації і комунікації НА НГУ