новини

Студенти Академії Нацгвардії стали призерами ІХ Міжвузівського конкурсу молодих перекладачів

03.04.2018 07:28

На кафедрі англійської філології та перекладу Навчально-наукового гуманітарного інституту пройшов другий (усний) тур ІХ Міжвузівського конкурсу молодих перекладачів. На ньому достойно продемонстрували свої уміння 18 студентів з 13 вищих навчальних закладів України, які були відібрані конкурсним журі за результатами першого (письмового) туру.

Національну академію Національної гвардії України гідно представили слухачі магістратури гуманітарного факультету Тетяна Світлична та Анастасія Джулай.

Студентам було запропоновано спробувати свої власні сили у послідовному двосторонньому перекладі науково-популярних текстів. Учасники повинні були виконати переклад відео в межах англо-української мовної пари. Усі відеоматеріали були пов’язані з особливостями кави та чаю.

«Поїздка до Києва, участь у конкурсі такого формату, спілкування зі студентами – все це додало мені впевненості в обраній професії і бажання розвивати свої перекладацькі здібності», - розповідає слухач магістратури Анастасія Джулай, яка отримала диплом III ступеню та пам’ятний подарунок.

Тетяна Світлична була відзначена дипломом за участь та запрошена до участі на наступний рік.

«Студенти мали змогу поспілкуватися та обмінятися досвідом зі студентами-перекладачами з інших провідних вишів України. Учасники здобули незабутній досвід та отримали море позитивних емоцій», - зазначила викладач кафедри філології, перекладу та мовної комунікації Людмила Сінна.

Пишаємось нашими студентами, які гідно представили Академії на всеукраїнському рівні!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ