новини

Допоки жива пам'ять – вони живі… Блокпост пам’яті

05.04.2018 07:07

Курсанти Київського факультету Національної академії Національної гвардії України відвідали урочисте відкриття виставки-музею «Блокпост Пам’яті. Дарниця».

«Головною метою виставки є збереження пам'яті про захисників України, які віддали своє життя у війні проти російських окупантів, та   сприяння патріотичному вихованню молоді, школярів та студентів вищих навчальних закладів. Дякую вам усім, що завітали», - зазначив Голова правління Міжнародної асоціації дослідників фортифікацій «Цитадель» Павло Нетьосов під час відкриття виставки.

Під час виставки були присутні рідні й близькі загиблих воїнів Дарницького району, учасники бойових дій, волонтери, в чиїх очах затамувався біль та смуток втрат.

Також захід відвідали почесні гості: народні депутати України Віталій Старшук та Олександр Супруненко, виконуючий обов’язки голови Дарницької районної ради у місті Києві державної адміністрації Петро Захарченко, представники громадськості, директори навчальних закладів району.

Увагу відвідувачів звернули на експозицію "Стіна пам’яті загиблих захисників України" та сайт "Книга пам’яті полеглих за Україну" (http://memorybook.org.ua), на якому за станом на сьогодні розміщені стислі біографії та фотографії 3815 воїнів, загиблих у період з березня 2014 до січня 2018 року.

«Вдивляючись у фотокартки та експонати виставки, курсанти Київського факультету відшукували своїх військових побратимів, адже серед нас є багато тих, які брали участь в антитерористичній операції та з власного досвіду знають, що таке дивитися смерті у вічі», - розповів курсант першого року навчання старший солдат Олексій Борисюк.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська

фото автора