новини

В Академії підвели підсумки проведення попереднього розподілу курсантів

05.04.2018 16:49

Голова комісії та її члени обговорили результати проведення попереднього розподілу курсантів-випускників 2018 року з командуванням Академії та начальниками факультетів.

«Разом з командуванням Академії ми провели ретельний аналіз усіх факторів та пропозиції щодо розподілу випускників. Узагальнюючи, хочу підкреслити, що це тільки попередній розподіл, невеликі зміни ще можуть бути внесені, але незначні. Буде враховуватись успішність здачі державних іспитів. Вперше, нам вдалося надати кожному випускнику посаду у відповідності до до отриманої спеціалізації. Тобто, всі майбутні офіцери матимуть можливість максимально ефективно реалізувати свої вміння та навички у військах. Вважаю, що ми цілком впорались із поставленим завданням», - зазначив голова комісії по розподілу заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом генерал-лейтенант Ярослав Сподар.

З доповіддю про детальні результати розподілу виступив представник головного управління Національної гвардії України полковник Олександр Кривченко. Він запевнив, що стовідсотково кожен випускник отримає посаду по випуску у червні поточного року. Всього розподілу підлягало 237 випускників, з них 207 – курсанти, та 30 офіцерів оперативно-тактичного рівня підготовки. Рішення щодо направлення випускників до подальшого проходження служби приймалися колегіально, об’єктивно та прозоро, з урахуванням перш за все службової необхідності та потреб підрозділів нацгвардії.

«Я дякую офіцерам Головного управління за плідну роботу протягом тижня. Цього року ми дійсно цілком впорались із головним завданням розподілу щодо ефективності призначення курсантів-випускників на офіцерські посади. Тепер ми розпочинаємо фінальний етап підготовки майбутніх офіцерів для успішної здачі державних іспитів», - підсумував начальник Академії генерал-майор Сергій Соколовський.

Відтепер на військовослужбовців чекають польові виходи, захист дипломних робіт і хвилюючий день випуску, після чого вони матимуть змогу на практиці повною мірою проявити набуті в Академії знання, уміння й навички офіцера Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ