новини

В Академії Національної гвардії відсвяткували Великдень (відео)

08.04.2018 09:22

Офіцери і курсанти Академії взяли участь у церковних богослужіннях, святили кошики с продуктами та вітали один одного зі святом Христового Воскресіння.

Робота з особовим складом є невід’ємною частиною навчально – виховного процесу Національної академії Нацгвардії та проводиться з метою формування у курсантів якостей, необхідних для військової служби.

Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти, як Великдень. За християнською традицією – це найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка народних звичаїв.

З нагоди свята до Національної академії Національної гвардії України на святковий сніданок прибув військовий священик Отець Григорій. Він розказав курсантам про значення Воскресіння Христового та про традиції святкування цього свята. Після цього він окропив присутніх освяченою водою та освятив страви, паски та крашанки у їдальні.

«Формування духовних цінностей у майбутніх військовослужбовців є найважливішим завданням. Від цього значним чином залежить стан суспільної моралі, соціальних відносин у країні, майбутнє українського суспільства й держави», – зазначив Отець Григорій.

На Київському факультеті Академії також святкують Світле Христове Воскресіння.

Військовий капелан факультету Петро Шиндлярський провів святкову літургію, обряд освячення пасок, крашанок та благословив військовослужбовців: «Щиро вітаю вас з Великоднем! Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя та добро. Нехай ваші душі будуть щедрими, а дзвони Великодня принесуть світлу радість. Бажаю вам здоров'я, добробуту і благополуччя. Христос Воскрес!», – по завершенню служби промовив Отець Петро.

Цього дня курсанти та офіцери Національної академії відвідали храми міста Харкова. Вони взяли участь у святкових богослужіннях та поставили свічки за здоров’я своїх рідних та близьких.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ