новини

Делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні ознайомилась з діяльністю Академії (ВІДЕО)

11.04.2018 17:20

Представники делегації посольства Французької Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні пані Ізабель Дюмон ознайомились з процесом підготовки майбутніх офіцерів Національної гвардії України.

Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський розпочав зустріч делегації з короткої розповіді про історію навчального закладу та презентував фільм на французькій мові про життєдіяльність Академії.

На плацу почесних гостей привітав духовий оркестр та виконав французьке попурі, а солістка оркестру Ольга Полежака заспівала французькою, усім добре відому пісню Едіт Піаф, «Падам».

Під час огляду навчально-матеріальної бази, членам делегації презентували: навчальні аудиторії, новітнє обладнання, інтерактивні засоби навчання, сучасні мультимедійні тренажери та програмне забезпечення, за допомогою яких проводяться заняття з курсантами. На базі вогневого комплексу Академії було організовано виставку сучасного озброєння, спорядження, спеціальних засобів та форм одягу. У бойовому, мультимедійному та мультиекранному тирах курсанти виконали різні вправи стрільб, а викладачі розповіли, яким чином кожний тир використовується у навчальному процесі. Фахівці з кінологічної служби Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ показали відмінну підготовку службових собак та їх навики при пошуку зброї, вибухівки та злагоджені дії під час ведення вогню інструктором.

У класі ситуаційного моделювання пані Ізабель Дюмон зустрілася з курсантами, які вивчають французьку мову: «Мене дуже радує той факт, що майбутні офіцери Національної гвардії вивчають французьку мову. Я запевняю кожного з вас, якщо гарно опануєте програму навчання, перед вами відкриються нові неосяжні перспективи. Міжнародне співробітництво в Україні розвивається стрімкими темпами і саме ви маєте стати фундаментом міцних відносин України з іншими європейськими державами», - звернулась до присутніх вона.

Загалом під час зустрічі, представники обох сторін домовилися про подальший розвиток співробітництва. В Академії вже багато років поспіль курсанти складають іспит на отримання сертифікату знання французької мови, а приймає ці іспити зазвичай аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки. Пані Ізабель Дюмон запропонувала залучати до проведення занять з курсантами носіїв мови з Французького Альянсу, розміщеного в Харкові. Крім того, вона зазначила, що, ідея щодо обміну курсантами та викладачами для навчання між Академією та школою офіцерів Національної Жандармерії Франції, що ще раніше обговорювалися з аташе з правоохоронних питань, є перспективною і необхідно починати втілювати її в життя.

«Дуже вражена цим візитом до Академії Національної гвардії України. Я побачила сучасний військовий та, водночас, правоохоронний навчальний заклад. Офіцери Національної гвардії виконують дуже важливі завдання сьогодні в Україні, тому підтримання та розширення співпраці з гвардією та Академією є важливим напрямком роботи для нас. Зі вступом Національної гвардії до FIEP для вас відкрились нові горизонти на міжнародній арені, в тому числі  в плані навчання та обміну досвідом. На мою думку, Франція та наші навчальні заклади дуже перспективні в цьому плані і, сподіваюсь, вже найближчим часом кількість наших спільних проектів значно зросте», - з такими словами звернулась пані Ізабель Дюмон до генерал-майора Сергія Соколовського під час завершення зустрічі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ