новини

Аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки в Україні прийняв іспити у військовослужбовців Нацгвардії

12.04.2018 17:30

До Національної академії Національної гвардії України прибув аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки  в Україні Жан-Люк Ломон, щоб прийняти екзамен з французької мови у курсантів та офіцерів Національної гвардії.

Бажаючих перевірити свої знання виявилося 19 військовослужбовців. Іспит складався з двох частин – усної та письмової.

Перша частина проходила у формі індивідуальної співбесіди  на вільні теми. Письмова частина розподілялася на три підчастини –  виконати аудіювання, відповісти на питання після прочитання тексту і написати твір на запропоновані теми.

«Для мене найголовніший результат іспитів полягає у тому, що у мене з’явилась впевненість у собі та у тому, що я здатна перейти на вищий рівень, і це - найбільша мотивація. Важливо усвідомлювати, що для вивчення іноземної мови потрібно працювати кожного дня. Звісно, було нелегко, але я весь рік вчилася і серйозно готувалася до цього випробування», - зазначила старший солдат Вікторія Назарко.

Результати іспитів будуть відомі влітку, тоді ж всі військовослужбовці отримають сертифікати.

«Мені дуже приємно спостерігати, що кількість тих, хто вивчає французьку в Академії збільшується, і якість знань з кожним роком зростає. Сертифікат «EMLF» дає можливість військовослужбовцям проходити спільні з французами військові навчання і тренування задля розвитку кар’єри сучасного офіцера. Так, наприклад, військовослужбовці Національної гвардії України проходять курс річного навчання в школі офіцерів Національної жандармерії Франції разом із майбутніми офіцерами-жандармами», - підсумував аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки в Україні Жан-Люк Ломон.

Наприкінці заходу полковник Жан-Люк Ломон подякував керівництву Національної академії за теплий прийом та плідну співпрацю.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ