новини

Курсанти Академії Нацгвардії привітали Харківських призовників

12.04.2018 13:39

На збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату відбулися урочистості з нагоди відправки першої команди юнаків для проходження строкової військової служби в рамках призовної кампанії «Весна-2018» кількістю 80 осіб.

Аби розділити урочисту мить, на плацу військової установи свій професійний вишкіл продемонстрували військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України. Курсанти показали прийоми рукопашного бою зі зброєю і без, бойовий спарринг, звільнення заручників, прийоми дій штурмової групи, індивідуальний виступ. Виступи всіх спецпризначенців виявились дуже енергійними та видовищними. Кожен прийом супроводжувався гучними оплесками.

«Я дякую всім призовникам, які приходять у військові комісаріати і висловлюють бажання служити Батьківщині, а також я дякую їхнім батькам за те, що вони підтримали це прагнення своїх дітей. Так, попереду буде чимало труднощів, але винагородою стануть мужній погляд та вміння перемагати», - звернувся до новобранців військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За давньою традицією, представниками духовенства був здійснений обряд благословення призовників на добру службу Батьківщині.

«Емоції просто зашкалюють! Надзвичайно видовищним був показовий виступ взводу спеціального призначення курсантів командно-штабного факультету Академії. Їх сила, мужність надихають захищати нашу рідну державу», – поділився враженнями призовник Дмитро.

Гвардійці в черговий раз показали, що в Національній гвардії України служать справжні професіонали своєї справи, які здатні захищати країну і виконувати державні завдання.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ