новини

У навчальному центрі Академії розпочалась активна підготовка до проведення польових занять

16.04.2018 15:08

Національна академія Нацгвардії влаштувала свій черговий "день довкілля".

Весна для військовослужбовців Академії – це, за встановленою традицією, пора облаштування та наведення порядку як на своїй, так і на прилеглих територіях. Цього разу, особовий склад навів лад на території навчального центру Національної академії, розташованому неподалік від Верхньої Писарівки.

Курсанти Академії регулярно виїжджають у навчальний центр на практичні навчання і тренування, десь третину учбового часу гвардійці проводять тут. Тому, підтримання порядку на території навчального центру є пріоритетним завданням військовослужбовців Нацгвардії.

Крім цього, Верхня Писарівка - популярне місце відпочинку серед харків'ян. Тут розташовані  і річкові пляжі, і затишні лісові просіки, де можна культурно відпочити. Проте відпочинок не завжди виходить культурним – часто люди залишають сміття, як «продукт» свого відпочинку.

На допомогу довкіллю прийшло 100 гвардійців. На окремих ділянках військовослужбовці Академії висадили молоді дерева. Пляшки, пакети, обгортки, упаковки та інші дрібні предмети - усе це пішло в смітник і було вивезено. Загалом було прибрано приблизно 80 гектарів лісу.

 «Для нас, курсантів, приділити час для прибирання навчального центру – святий обов’язок. Ми сьогодні не лише прибрали, а й облагородили навчальні об’єкти – де потрібно підфарбовували, ремонтували, справляли. І я хочу підкреслити, що всі працювали дуже завзято, дружно, з гарним настроєм», – ділиться своїми думками курсант гуманітарного факультету Владислав Анцут.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ