новини

Експерт НАТО розповіла прес-офіцерам Нацгвардії про інтернет-комунікацію

24.04.2018 15:10

На базі Національної академії Національної гвардії офіцери підрозділів інформації і комунікації зі всієї України продовжують навчатися у провідних експертів інформаційно-комунікаційної галузі.

Окрім заслужених журналістів та викладачів провідних вищих навчальних закладів України до проведення занять залучаються і міжнародні фахівці. Сьогодні заступник директора Центру інформації та документації НАТО в Україні Вікторія Ціємініте провела заняття стосовно ефективного використання соціальних медіа.

«Я хочу подякувати організаторам зборів за можливість перебувати тут, у стінах Академії Нацгвардії. Вже вдруге цього року  мене запрошують взяти участь у курсах. Сьогодні я хочу виступити перед вами і поділитися міжнародним досвідом щодо комунікацій в соціальних мережах, а саме в фейсбуці. У наш час соціальні мережі асоціюються з особливим видом структур, які є інтернет-платформою для створення і підтримки особистих та професійних зв’язків між людьми. Тому, я сподіваюсь, що наша співпраця буде плідною і ефективною, а запропоновані практичні елементи будуть корисними у вашій професійній діяльності», - звернулась до учасників зборів Вікторія Ціємініте.

Заняття Вікторії було побудоване на досвіді  двох силових відомств – Збройних сил та  поліції країн НАТО. У своєму виступі вона акцентувала увагу на важливості однієї з провідних соціальних мереж – фейсбук. Експерт НАТО зазначила, що фейсбук є найбільш популярною інформаційною платформою, який активно використовують більше мільярду користувачів світу.

Під час заняття міжнародний фахівець розкрила офіцерам поняття комунікації в соціальних мережах, поділилася своїми думками щодо оформлення профілів, підбору актуальних матеріалів та проектів, які зацікавлять аудиторію.

Вона наголосила, що фейсбук є провідним інструментом комунікації, в якому важливу роль відіграє саме людський фактор. Міжнародний фахівець на прикладах показала ведення популярних соціальних сторінок правоохоронних структур НАТО, які наповнені великою кількістю фото, відеоматеріалів різних напрямків та відповіла на всі запитання, які цікавили учасників зборів.

Протягом наступних трьох днів на офіцерів підрозділів інформації і комунікації чекають різноманітні семінари та тренінги із залученням заслужених журналістів, представників інформаційних агенцій та кореспондентів відомих видань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ