новини

Курсанти Академії Нацгвардії відбили напад противника у Харківській області (ВІДЕО)

26.04.2018 20:11

На Башкирівському полігоні відбувся заключний етап польового виходу курсантів-випускників Національної академії Національної гвардії України.

За легендою навчань, диверсійну групу виявили неподалік селища Башкирівка. Ворог напав на колону, а нацгвардійці відбили атаку, зайняли  оборону і почали бій.

Так, сьогодні були проведені взводні стрільби з різноманітних видів зброї і техніки, які перебувають на озброєнні в Нацгвардії. Майбутні офіцери виконали вправи стрільб із полкового 120 мм міномету, зенітної установки ЗУ 23-2, станкового протитанкового гранатомету СПГ-9М, ручного протитанкового гранатомету американського виробництва РПГ-1, новітнього снайперського комплексу українського виробництва ФОРТ-301,  БТР-4Е «Буцефал», БТР-3Е, БТР-80 та штатного озброєння взводу.

«Курсанти виступали в якості командирів різних ланок. Оцінювання здійснювалося комплексно, з урахуванням тактичних дій підрозділу і кількості уражених цілей. Можна сказати, що цей етап є останнім кроком курсанта до виконання своїх службових обов’язків на первинній офіцерській посаді. Від їхньої навченості залежатимуть не лише результати виконання бойових завдань, а й життя підлеглих. Спостерігаючи за випускниками, я бачу високу вмотивованість й готовність виконувати навіть найскладніші завдання», – зазначає начальник кафедри озброєння та стрільби полковник Петро Пістряк.

Ознайомившись із рішенням старшого начальника та чітко оцінивши ситуацію, курсанти-випускники особисто здійснювали управління вогнем підпорядкованих їм сил. 

«Спеціально для цих занять офіцери-викладачі розробили легенду, за якою ми виконували конкретні завдання. При цьому, ми діяли максимум сконцентровано та відповідально. Наші стрільби – максимально наближені до бойових, і якщо там справді був би противник, ми б його відбили», - ділиться своїми думками старший солдат Станіслав Литвин.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ