новини

В Академії завершився перший курс з прес-офіцерами Нацгвардії

29.04.2018 12:59

Протягом п'яти днів на базі Національної академії Національної гвардії більше тридцяти прес-офіцерів з усієї України проходили спеціальний курс інформації та комунікації.

П'ятнадцять викладачів та журналістів з Києво-Могилянської академії, Національної академії Національної гвардії України, Харківської державної академії культури, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Українського Католицького Університету проводили заняття з учасниками курсу.

Такий курс проходив вперше і тому для викладачів важливим було надати сучасні, ефективні і вже перевірені методи і форми роботи у сфері мас-медіа. Прес-офіцери гвардії вивчали стратегії масової комунікації, підготовку інформаційних матеріалів, основи журналістики та роботу з громадськістю через соціальні мережі.

Нагадаємо, що для проведення курсу була запрошена й заступник директора Центру інформації та документації НАТО в Україні Вікторія Ціємініте, яка провела заняття стосовно ефективного використання соціальних медіа.

«Курс був достатньо насиченим і на виході ми отримали дієві рекомендації стосовно підвищення ефективності нашої роботи. До того ж ми поспілкувалися з колегами та обмінялися деякими напрацюваннями, які вже успішно реалізуються у підрозділах Нацгвардії. Тож, закінчуємо курси у доброму настрої та мотивованими на роботу», – підкреслив прес-офіцер Нацгвардії лейтенант Стас Заботнов.

По закінченню зборів, учасники отримали сертифікати «Сучасний прес-офіцер: ефективна комунікація з суспільством за підтримки засобів масової інформації». Привітав офіцерів з успішним закінченням курсу тимчасово виконуючий обов’язки начальника Академії НГУ полковник Олександр Морозов, який звернув увагу на провідну роль представників військових засобів масової інформації, адже вони залишаються єдиним інформаційним джерелом в Нацгвардії, які формують її імідж та інформують його про всі події, які відбуваються в підрозділах Національної гвардії України.

«Для проведення занять ми запросили кращих викладачів. Отримані знання та навички дозволять офіцерам ефективно виконувати завдання за призначенням в системі стратегічних комунікацій всієї Національної гвардії України», - підсумував начальник прес-служби – прес-секретар командувача Національної гвардії України полковник Вадим Голуб.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ