новини

Високі результати гвардійців Академії на Міжнародному марафоні

02.05.2018 15:14

У Харкові відбулася масштабна спортивна подія  — Міжнародний Харківський марафон з бігу «Open Mind Kharkiv International Marathon», в якому взяло участь понад 10 тисяч учасників з 15 країн світу.

Курсанти та офіцери Національної академії Національної гвардії України взяли участь у двох видах змагань марафону. Цього року від навчального закладу на дистанцію вийшли 66 учасників, які продемонстрували прекрасну фізичну підготовку, витривалість та високі результати. Разом із чоловіками змагались  і жінки - курсанти та офіцери Академії.

Змагання відбувалось у центрі міста, тож марафонці стартували і фінішували на одній з найбільших площ Європи — на майдані Свободи.

Військовослужбовці Академії впродовж забігу виборювали призові місця на дистанціях 10 км та естафеті 2 х 21,1 км. Кожен з учасників завзято боровся за перемогу та бажав першим перетнути фінішну смугу.

За результатами забігу на дистанції 10 км, кращі результати показали підполковник Руслан Анацький, курсанти командно-штабного факультету Сергій Бондаренко, В’ячеслав Загуменний, Олександр Беззубенко, курсант Київського факультету Богдан Шкільнюк, які потрапили в топ тридцять естафети. До десятки кращих в естафеті 2 х 21,1 км увійшли старший сержант Олександр Бабій та курсант Степан Сорока, який поділився своїми враженням після дистанції:

«Ми показали непоганий результат, враховуючи, що пробігли разом із професійними спортсменами. Звісно були моменти, коли були важкі затяжні підйоми, але, в принципі, це не викликало у мене великих складнощів. І вже незабаром я планую взяти участь у марші на 20 км, який відбудеться 7 липня на честь святкування Дня Національної поліції України».

Усі учасники забігу залишились сповненими позитивних емоцій і завзяття для підкорення спортивних вершин.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ