новини

В Академії Національної гвардії підбили підсумки комплексного польового виходу

03.05.2018 16:14

У центрі культури Академії підвели підсумки комплексного польового виходу з курсантами випускних курсів командно-штабного та гуманітарного факультетів. Так, впродовж тижня на тактичному полі навчального центру і полігоні 92 окремої механізованої бригади Збройних сил України майбутні офіцери відточували вміння зі стрільби та управління вогнем, тактичної та інженерної підготовки, управління діями підрозділів та інших профільних дисциплін.

На підведенні підсумків з доповідями виступили начальники факультетів. Вони  підвели підсумки комплексного польового виходу, вказали на позитивні сторони, довели кращі приклади виконання поставлених завдань. Військовослужбовці відмітили високу підготовленість, професіоналізм та наполегливість гвардійців Академії Нацгвардії.

«Курсанти отримали командирські навички в управлінні особовим складом груп під час несення служби на блокпосту. Під час несення служби, курсанти практично відпрацювали порядок проведення перевірки автотранспорту та огляду громадян, а також приймали рішення під час ускладнення обстановки та діяли згідно бойового розрахунку. Також завдяки якісному підходу до проведення польового виходу, курсанти набралися тих практичних навичок, які вже зовсім скоро знадобляться їм у військах», - зазначив начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко.

Курсанти, які отримали відмінні результати під час проведення польового виходу були заохочені від начальників факультетів.

До речі, курсанти інженерно-технічного факультету та факультету економіки та менеджменту ще знаходиться в навчальному центрі Академії, де перейняли «естафету» польового виходу у своїх товаришів.

підполковник Олексій Росляков,

фото відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ