новини

В Академії підвели підсумки комплексного польового виходу випускників

04.05.2018 14:58

У центрі культури Академії пройшло підведення підсумків комплексного польового виходу з курсантами випускних курсів командно-штабного та гуманітарного факультетів.

Впродовж тижня у навчальному центрі і полігоні 92 окремої механізованої бригади Збройних сил України майбутні офіцери відточували вміння зі стрільби та управління вогнем, тактичної та інженерної підготовки, управління діями підрозділів та інших профільних дисциплін.

На підведенні підсумків з доповідями виступили начальники факультетів. Вони  зазначили, що кожен випускник згідно посади відпрацював своє завдання в межах загальної тактичної обстановки та відзначили кращих гвардійців. За словами викладачів, випускники інтенсивно вдосконалили свої теоретичні знання на практиці протягом усіх етапів проведення польового виходу та відмітили  гідні знання з військової справи, витримку та згуртованість гвардійців Академії Нацгвардії.

«Курсанти отримали безцінний досвід в управлінні особовим складом груп під час несення служби на блокпосту. Гвардійці практично відпрацювали порядок проведення перевірки автотранспорту та огляду громадян, а також приймали рішення під час ускладнення обстановки та діяли згідно бойового розрахунку. Також завдяки якісному підходу до проведення польового виходу, курсанти набралися тих практичних навичок, які вже зовсім скоро знадобляться їм у військах. Крім того, спостерігаючи за випускниками, я бачу високу вмотивованість і готовність виконувати навіть найскладніші завдання», - зазначив начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко.

Курсанти, які отримали відмінні результати під час проведення польового виходу, були заохочені від начальників факультетів.

До речі, курсанти інженерно-технічного факультету та факультету економіки та менеджменту ще знаходяться в навчальному центрі Академії, де перейняли «естафету» польового виходу у своїх товаришів.

Автор: підполковник Олексій Росляков