новини

В Національній академії завершилися курси з іноземних мов

04.05.2018 16:36

У наш час важко переоцінити важливість знання іноземних мов. Одним із шляхів опанування чи підвищення рівня володіння іноземною мовою військовими є навчання на курсах.

Протягом дванадцяти тижнів в Національній академії проходили інтенсивні курси вивчення англійської та французької мови, в яких взяли участь двадцять військовослужбовців з підрозділів Національної гвардії України.

Так, під час навчання офіцерів, викладачі Академії використовували спеціальні підручники, аудіо та відео файли, мультимедійні засоби. Заняття були побудовані таким чином, щоб покращення або поновлення знань з лексикології, граматики і військової термінології успішно здійснювалися військовослужбовцями з різним рівнем володіння іноземною мовою. Певний нахил був направлений на активне спілкування англійською і французькою мовою та закріплення комунікативних навичок і теоретичних знань на практиці.

По завершенню інтенсивних курсів учасники пройшли тестування, до якого входила перевірка знань з аудіювання, читання, спілкування та письма.

«Навчання здійснювалося за сучасною інтенсивною методикою, яка дозволяє за короткий термін удосконалити знання офіцерами іноземної мови в обсязі, достатньому для подальшого навчання за кордоном або самостійного виконання функціональних обов’язків в іншомовному середовищі. Я можу з впевненістю сказати, що рівень знань мови офіцерів значно підвищився по закінченню курсів. Свідченням цього є результати вхідних та підсумкових тестувань», - зазначив начальник мовного відділу майор Артем Радванський.

Наприкінці зборів начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк вручив сертифікати, в яких зазначений рівень знань кожного з учасників: «Я вітаю всіх вас з успішним закінченням наших курсів. Хочу зазначити, що безпосередньо для Національної гвардії питання фахової обізнаності офіцерів у знанні іноземної мови стає все дедалі актуальнішим. Максимально удосконалюйте знання, адже для тих,  хто володіє мовою відкривається більше можливостей як в професійному плані, так і в особистому розвитку».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ