новини

Аташе з питань оборони Посольства Швеції передав Академії навчальної літератури на півмільйона гривень

04.05.2018 17:06

Аташе з питань оборони Посольства Королівства Швеції в Україні підполковник Петер Ліден передав виконуючому обов’язки начальника Академії полковнику Олександру Морозову сертифікат на літературу для вивчення англійської мови.  Більш ніж 700 примірників іноземних підручників на суму півмільйона гривень будуть використовуватись в процесі вивчення іноземних мов на чотирьох кафедрах Академії.

Під час зустрічі, Олександр Морозов детально розповів Петеру Лідену про процес підготовки молодих офіцерів та особливо звернув увагу на актуальність вивчення іноземних мов.

«В минулому році, голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков визначив наш навчальний заклад головною платформою для проведення всіх навчань НАТО в східному регіоні нашої країни. З початку цього року кожного місяця в Академії проводяться курси та семінари за участю представників НАТО. Активно в навчальний процес інтегруються найкращі міжнародні стандарти. Викладачі та офіцери Академії активно беруть участь у міжнародних заходах в Україні та за її межами. Таким чином, ми розуміємо, що на даний момент, вивчення іноземних мов є для нас одним з пріоритетних завдань», - зазначив полковник Олександр Морозов.

Петер Ліден зазначив, що спілкуючись із своїми колегами в офісі зв’язку НАТО в Україні він вже багато знає про наш навчальний заклад і про ті заходи міжнародного рівня, які тут відбуваються.

«Дуже великим досягненням є те, що ви стали осередком освіти із залученням міжнародних експертів у своєму регіоні. Враховуючи те, що на базі вашого навчального закладу проходять навчання для представників всіх силових та правоохоронних структур східної частини України, я хочу сказати¸ що ви є гарним прикладом сучасного військового навчального закладу для всіх інших військових вишів»,- зазначив Аташе з питань оборони Посольства Королівства Швеції в Україні.

Під час зустрічі, Петер Ліден переглянув фільм про організацію процесу підготовки всіх категорій офіцерів в Академії. Після перегляду фільму, Аташе обговорив з начальником Академії можливість створення в Академії спеціалізованої аудиторії для вивчення англійської мови з метою підвищення рівня підготовки офіцерів на міжнародній арені.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ