новини

Представник Уповноваженого Верховної Ради провела зустріч із курсантами Академії

07.05.2018 16:01

В Національній академії Національної гвардії України пройшов захід, на якому регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Олександра Коряк розповіла курсантам про забезпечення прав людини, конституційні права та обов'язків гвардійців в рамках реалізації всеукраїнського проекту «Я маю право».

Учасники обговорили актуальні питання забезпечення прав людини в Україні, розглянули реалізацію та захист прав людини й громадянина державою і недержавними інституціями. Олександра Коряк в ході зустрічі зазначила, що співробітниками секретаріату здійснюються виїзди в ряд військових частин та підрозділів, які знаходяться на полігонах та місцях постійної дислокації з метою поінформування щодо прав військовослужбовців.

Далі військовослужбовцям навчального закладу Нацгвардії  продемонстрували інформаційний фільм  про правові документи та закони, які регулюють права людини.

Крім того, вона розповіла про порядок звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, який приймає та розглядає звернення громадян незалежно від місця їх перебування.

«На цій зустрічі я розповіла курсантам Академії, наскільки важливе знання своїх прав та вміння ними користуватися. Адже кожен повинен знати, як діяти, коли твої права порушують, зрозуміти, що держава може бути твоїм партнером. Доречі, учасники виявилися досить активними у спілкуванні та обговоренні ряду насичених питань», – підкреслила Олександра Коряк.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ