новини

Гвардійці Академії привітали ветеранів Другої cвітової війни (ВІДЕО)

08.05.2018 13:53

Традиційно напередодні святкування Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, на плацу Національної академії Національної гвардії України влаштували урочистості для ветеранів та гостей навчального закладу.

На початку заходу до присутніх звернувся перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов: «Шановні ветерани, прийміть щирі вітання з Днем примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій cвітовій війні. Ви йшли до перемоги та одержали її своєю мужністю та героїзмом. На своїх плечах винесли тягар страшної війни, перенесли втрату близьких, рідних, воєнних побратимів, відчули на собі скорботу і біль всього українського народу. Наш священний обов’язок – бути вдячними вам, піклуватися про вас, шанувати і допомагати. Бажаємо Вам міцного здоров’я та оптимізму».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни, під час виконання службово-бойових завдань та в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил. Курсанти поклали квіти до стели героїв-вихованців Академії під звучання пострілів салютної команди.

До присутніх звернувся ветеран Другої cвітової війни та Національної академії, полковник у відставці Олександр Горячов, який занурився у спогади про своє фронтове минуле.

«Я дуже вдячний, що молоде покоління не забуває про події тих страшних років. Кожен візит до Академії дарує нам посмішки та гарний настрій. Військовослужбовці Академії - справжні захисники своєї Батьківщини, рідної України. Дивишся на вас і стає спокійно за майбутнє України», - розповідає Олександр Горячов.

Для шановних гостей приємним подарунком стали виступи оркестру Академії та солістки оркестру Ольги Полежаки. Крім того, до уваги присутніх були організовані показові виступи з карабінами та шаблями і виступ ансамблю барабанщиків Академії.

Окрім урочистостей на плацу, для ветеранів влаштували екскурсію до музею навчального закладу. Під час екскурсії, начальник музею Олександр Семенченко згадав усі важливі дати і цікаві факти з історії навчального закладу, попутно демонструючи шлях розвитку Академії на експонатах музею.

Вічна слава героям, які пройшли дорогами війни, здобули перемогу для майбутніх поколінь!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ