новини

Військовослужбовці Академії долучилися до відзначення Дня пам’яті та примирення

08.05.2018 14:22

З глибокою шаною і повагою до ветеранів та безмежною вдячністю за їх ратні подвиги, особовий склад Національної академії Національної гвардії України взяв активну участь у травневих заходах у місті Харкові.

Сьогодні на меморіальному комплексі слави пройшли заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення. Щороку у цей день тисячі харків’ян приходять на це святе місце, щоб покласти квіти та схилити голови перед світлою пам'яттю тих, хто ціною свого життя відвоював мир на нашій землі.

Для вшанування ветеранів прибув і начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський. Курсанти командно-штабного факультету Академії пройшли урочистим маршем, де показали справжню відмінну стройову підготовку, віддаючи «шану» всім тим, хто захищав нас в часи Другої світової війни.

«8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми повинні низько схилити голови перед героями-захисниками нашої Батьківщини. Я вітаю всіх ветеранів Другої світової війни, бажаю їм здоров’я і довгих років життя», - зазначив після покладання квітів генерал-майор Сергій Соколовський.

Крім того, на території братської могили Немишлянського району міста Харкова пройшла урочиста церемонія. Люди прийшли з державними прапорами України, багато прикріпили до одягу червоні маки та інші елементи в кольорах національної символіки. Під час урочистого заходу усі присутні поклали квіти до братської могили та хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя в боротьбі з нацизмом у Другій світовій війні. Курсанти Академії показали стройовий вишкіл під час урочистого маршу на честь ветеранів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ