новини

День пам’яті та примирення на Київському факультеті (відео)

08.05.2018 18:36

Особовий склад Київського факультету Національної академії Національної гвардії України взяв участь у молебні, присвяченому Дню пам'яті та примирення та упорядкуванні пам’ятних місць оборони Києва у Другій світовій війні.

Біля каплички святого апостола Андрія Первозванного зібрався особовий склад факультету, щоб у спільній молитві згадати та вшанувати подвиг тих сміливих людей, які ціною власного життя здобули перемогу.

Військовий капелан Київського факультету Петро Шиндлярський зачитав уривки святого Євангелія та під час проповіді розповів військовослужбовцям про те, що в усіх церквах сьогодні проходять молебні, присвячені вшануванню пам'яті жертвам Другої світової війни. Також він благословив кожного курсанта та побажав мирного неба над українськими землями.

«Помолимося, брати і сестри за героїв, які загинули у роки Другої світової війни. Сьогоднішнє богослужіння – поминання воїнів, які у ті нелегкі часи віддали своє життя, щоб жили ми, щоб існувала наша держава», - промовив отець Петро.

Слід зазначити, що факультет дислокується на першій лінії оборони Києва, де у липні-вересні 1941 року протягом 83 днів проходили бої за місто. Тут знаходиться багато бункерів, бліндажів та окопів. Саме тому, курсанти факультету мали за честь привести до ладу один із елементів історичної пам’ятки.

«Знаходячись біля такого місця, знаючи його історію і просто живучи поруч – важко усвідомити, що саме тут відбувалися кроваві битви, що саме тут, де ти стоїш  - місце подвигу нашого народу, його визначного внеску в перемогу у Другій світовій війні», - розповів курсант першого року навчання молодший сержант Владислав Івахненко.

 

Автор молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора