новини

100 курсантів Академії змагались за звання «кращого спецназу» (відео)

08.05.2018 23:18

Майбутні офіцери з командно-штабного факультету Академії Нацгвардії показали свої вміння та навички спецпризначенця. Участь у змаганнях спецназу взяли курсантські групи від першого року навчання до четвертого. Проводиться такий захід не вперше і вже став  традиційним для навчального закладу.

Формат змагань складався із показових виступів чотирьох взводів. Кожен виступ передбачав демонстрацію прийомів рукопашного бою зі зброєю та без, дій штурмової групи, звільнення заручників та бойовий спаринг кращих військовослужбовців.

«Змагання проходять між старшими та молодшими роками навчання, і це - завжди цікаві протистояння. Старші курси інтенсивно тренуються, аби підтвердити свої вміння, а молодші тренуються ще більше, аби довести свою силу.  Такі змагання мотивують займатися самовдосконаленням, розвивати свої фізичні й тактичні навички, що є дуже важливим для майбутніх офіцерів підрозділів спеціального призначення», –  ділиться враженнями учасник змагань курсант Сергій Білоус.

Виступи груп оцінювало журі, до складу якого входило командування командно-штабного факультету, кафедри тактики та фізичної підготовки і спорту Академії.

«Такий вид змагань спецпризначенців найбільш ефективний для їх  навчання. Адже готуючись до змагань, вони самостійно вивчають всі тактичні елементи, відпрацьовуючи їх до автоматизму і головне - саме так , як треба. Майбутні офіцери  Національної гвардії мотивовані до саморозвитку, тренувань і навчання, адже переможці змагань отримають кураторство над молодим поповненням курсантів і будуть навчати їх всім навичкам та секретам справжнього спецназу », – зазначає начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко.

Сьогодні, кожен підрозділ спеціального призначення продемонстрував високий рівень підготовки, а кращі учасники отримали почесні грамоти і кубок для переможців.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ