новини

Курсанти Академії взяли участь в урочистостях на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09.05.2018 13:21

На меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відбулись урочисті заходи до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Участь в них взяли ветерани, представники керівництва області, очільники силових та правоохоронних структур, навчальних закладів, духовенства та громадських організацій, жителі міста та області.

[wpeslider id=44598]

Розпочався захід з хвилини мовчання та покладання квітів. Вшанував загиблих і начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський.

Окрім участі в офіційній частині заходу, гості мали змогу оглянути справжню військову техніку. На території меморіального комплексу сьогодні працює музей. Також для харків`ян підготували концерт, який відбувся просто неба.

Крім участі в офіційних заходах на «Висоті маршала І.С. Конєва», між Академією та меморіальним комплексом підписано меморандум про співпрацю.  Курсанти та офіцери є постійними гостями цього важливого історичного місця на Харківщині. Працівники комплексу завжди залюбки знайомлять військових гостей з історією краю, де вони навчаються.

Нагадаємо, що меморіальний комплекс "Висота маршала І.С. Конєва" - музейний комплекс, організований на місці, звідки командувач Степовим фронтом генерал-лейтенантом І. С. Конєвим в серпні 1943 року був відданий наказ про штурм Харкова.

«Знати свою історію дуже важливо не тільки для військового, а й для кожного громадянина України. Сьогодні я побачив тут дуже багато людей, які прийшли вшанувати учасників Другої світової війни і це говорить про те, що в нашій країні дуже поважають історію свого народу і своїх героїв», - поділився враженнями молодший сержант Ігор Галазюк.

Протягом святкування громадський порядок на території меморіального комплексу забезпечили також курсанти Академії.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ