новини

Курсанти Академії зустрілись з ветеранами Другої світової війни

10.05.2018 15:24

Учасники Другої світової війни розповіли майбутнім офіцерам Національної гвардії України про те, як вони воювали та захищали свій народ. Зустріч курсантів з ветеранами відбулась в центрі культури Національної академії Національної гвардії України. Подібні заходи з героями Другої світової війни проходять регулярно та організовуються для патріотичного виховання гвардійців.

На початку зустрічі начальник відділу по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган привітав ветеранів та побажав їм міцного здоров’я та сімейного затишку.

У ході розмови генерал-майор у відставці Дмитро Власов, ветеран Анатолій Юхименко та поет Іван Корж поділилися спогадами про страшні роки війни, які вони пережили.

«Мені було 13 років, коли директор школи покликав мене до загону партизан. Я пам’ятаю, як ми розробляли плани на знищення ворога, підриву його логістики. Це були страшні часи, але ми навіть не думали про те, що можемо загинути, ми прагнули до перемоги, ми прагнули до захисту нашої Батьківщини, наших рідних і друзів», – згадує генерал-майор Дмитро Власов.

Ветеран Анатолій Юхименко розповів про бойові подвиги учасників війни, намагаючись донести до майбутніх офіцерів, як потрібно віддано служити Батьківщині.

Далі Іван Корж зачитав вірші на військову тематику. Курсанти із задоволенням і зацікавленістю слухали ветерана.

«Ми давно знайомі з творчістю Івана Коржа, він є частим гостем у стінах нашої Академії. Іван Іванович з його яскравою лірикою і власним баченням війни є дуже популярним поетом. Неймовірно цікаво було зустрітися з шановними гостями та дізнатися нові факти тієї страшної війни, яка назавжди залишиться в нашій пам’яті, як символ великого подвигу українського народу», – ділиться враженнями курсант гуманітарного факультету Маргарита Краснокутська.

Розповідь ветеранів викликала великий інтерес у курсантів, адже ветерани безпосередньо брали участь у бойових діях війни, юнаки задавали їм багато питань та просили детально розповісти про відчуття після перемоги. Спілкування з ветеранами Другої світової війни пройшло у теплій та доброзичливій обстановці.

Завершилася зустріч фотографуванням курсантів із ветеранами на згадку.

Автор Аліна Старченко,

фото Маряни Дробик