новини

Гвардійці гуманітарного факультету провели уроки мужності в школах Харкова

11.05.2018 13:11

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України завітали до середніх навчальних закладів міста Харкова, де розповіли учням випускних класів про особливості та переваги навчання в Академії.

Учні Харківських загальноосвітніх шкіл №53 та №120 дуже зацікавились питанням вступу до навчального закладу, аби стати майбутнім поколінням захисників Батьківщини.

«Почуття патріотизму потребує щоденних вагомих та зримих доказів того, що нам є чим пишатися, є за що любити свою країну. І виховання цих почуттів найбільш важливе у підлітковому віці, коли у ще юних, але вже цілком свідомих громадян іде формування моральних цінностей, які супроводжуватимуть їх усе життя», - розповідає капітан Андрій Лукашанець.

Протягом заходу, військовослужбовці розповіли, що підготовка офіцерів в Академії здійснюється на п’яти факультетах, які дислокуються у Харкові і Києві та про перспективи служби у військах за обраними спеціальностями.

Крім того, курсанти надали вичерпну інформацію щодо організації навчання та дозвілля курсантів, проведення різноманітних cпортивних та культурних заходів. Школярам було запропоновано продивитися кілька відеофільмів про діяльність Академії. Після перегляду військовослужбовці залюбки відповідали на запитання, які цікавили учнів з приводу вступу до навчального закладу.

Та найбільш цікавим моментом для майбутніх абітурієнтів стала демонстрація школярам спеціальних засобів та спорядження, яке використовують під час служби по забезпеченню громадської безпеки військовослужбовці Національної гвардії України.

«Мені особливо сподобалось приміряти на себе спорядження гвардійців, воно доволі важке, але зручне. У ньому я відчуваю себе захищеним»,- ділиться враженнями школяр Андрій.

Сержант Христина Бойчук, яка постійно бере участь у подібних заходах, переконана у винятковій необхідності проведення подібних уроків для виховання молодого покоління у дусі патріотизму та шани до українського війська.

«Ці хлопці та дівчата – наше майбутнє. З ними треба якомога частіше зустрічатись та говорити про те, що зараз найбільш хвилює українське суспільство, а саме – про захист Батьківщини. І кожен з цих молодих українців також може і повинен захищати нашу рідну землю. Вірю, що багато хто з них вже у найближчому майбутньому стане курсантом нашої Академії», - запевнила дівчина.

Керівники шкіл подякували представникам Академії за цікаву та змістовну зустріч, а вони, в свою чергу, побажали хлопцям та дівчатам зробити правильний вибір для здобуття вищої освіти.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ,

фото Вікторії Максюти