новини

Офіцер Академії став срібним призером Ігор Нескорених

14.05.2018 18:26

У Києві в Центральному спортивному клубі Збройних сил України пройшов фінальний етап Національних Ігор Нескорених.

Учасниками змагань стали 172 українських військовослужбовців Збройних Сил України, Національної Поліції, Державної Прикордонної Служби, Служби Безпеки України та Національної гвардії України, які отримали поранення під час бойових дій на Сході України.

Вони змагались за  60 медалей у восьми видах спорту — бігу, велоперегонах, веслуванні на тренажерах, пауерліфтингу, плаванні, стрибках в довжину, стрільбі з лука та штовханні ядра.

Національну гвардію України представляли 10 учасників. Одним з них був офіцер Національної академії Національної гвардії України  майор Сергій Наумов. Спортом Сергій займається зі шкільних років. Тоді він вже став кандидатом у майстри спорту з самбо. Під час навчання в Академії внутрішніх військ МВС України  (нині Академії Національної гвардії України) Сергій мав високі досягнення у спорті та входив до складу збірної Академії з рукопашного бою.

Майор Сергій Наумов є учасником бойових дій. Він брав участь в антитерористичній операції на Сході України  2014 року. Під час перевірки 32-го блок-посту в Луганській області, він разом із побратимами потрапив під обстріл  противника. Вогонь вели зі стрілецької зброї та гранатометів. У ході сутички гвардієць отримав поранення в області правого ока та лобної частини, а в подальшому і поранення в ліву гомілку. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Сергія Наумова нагородили президентською медаллю «Захиснику Вітчизни».

Після тривалого лікування гвардієць  знову повернувся до спорту та вирішив стати учасником Ігор Нескорених.

«Постійні насичені тренування, які тривали більше двох місяців, принесли свій результат. На змаганнях я виступав вперше і для мене це чудовий показник. У ваговій категорії до 97 кг я здобув срібло серед 16 учасників», – розповідає майор Сергій Наумов.

Гвардієць поставив собі за мету отримати майстра спорту з пауерліфтингу. Даний вид спорту включає в себе три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві і тяга штанги.

«Українські бійці, які беруть участь у цих змаганнях, показують всьому світові, що ми - нація нескорених, що Україна - нація героїв», - зазначає гвардієць Сергій.

Наразі офіцер Академії розпочав підготовку до турніру «Першість України» з пауерліфтингу, який відбудеться у вересні цього року. У змаганнях також будуть виступати учасники бойових дій. Сергій планує встановити новий особистий рекорд та отримати золоту нагороду.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ