новини

Студенти Академії взяли участь у параді вишиванок в Харкові

18.05.2018 16:31

В центрі міста Харкова пройшов традиційний парад вишиванок, приурочений до Всесвітнього дня вишиванки. Формувався парад із студентів навчальних закладів, до яких  приєднались всі охочі харків’яни.

Перед ходою кілька тисяч учасників заспівали гімн України. Далі парад продовжився під супровід народних українських пісень.

Студенти Національної академії Національної гвардії України разом із приблизно трьома тисячами учасників у барвистих вишиванках стартували від майдану Свободи, пройшлися вулицею Сумською та фінішували на майдані Конституції.

Долучилися до культурно-мистецького свята в Харкові 15 студенток гуманітарного факультету Академії. Разом з куратором факультету вони вбралися у вишиті сорочки в знак єдності країни та гордості за свій народ. За словами куратора, Вікторії Білоус реакція студентів була дуже доброзичливою, коли їм запропонували взяти участь у заході, вони охоче погодились.

«Це прекрасне свято, яке дозволяє долучити до традицій українського народу нашу молодь. Доречі, сьогодні на навчання прийшло чимало студентів у вишиванках, що говорить про те, що вони поважають культуру нації», – зазначила куратор.

Студентка Юлія Продивус розповіла, що підтримує збереження культури, звичаїв й традицій свого народу, адже у культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.

«Для мене це патріотичне свято. Впродовж багатьох років я одягаю в цей день вишиванку і приєднуюся до українського народу. Я вважаю, що в кожного має вишиванка у гардеробі, адже це - гарно й стильно, вони вирізняють нас серед інших народів», - розповідає студентка гуманітарного факультету Юлія.

Після святкової ходи, учасники заходу переглянули концерт на майданчику біля оперного театру Харкова, участь в якому взяли творчі колективи міста.

Святкування Дня вишиванки пройшло у піднесеній атмосфері єдності усіх учасників, що в черговий раз продемонструвало велику шану та відданість національним традиціям, непоборну гідність українців та патріотизм.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ