новини

В Академії Нацгвардії відбулась IV міжнародна науково-практична конференція

18.05.2018 17:56

В Національній академії Національної гвардії України на базі кафедри психології та педагогіки пройшла конференція «Психолого-педагогічні проблеми становлення сучасного фахівця», яка приурочена до Міжнародного дня науки.

Конференція проводилась за ініціативою та при сприянні Харківської обласної громадської організації «Культура Здоров’я» і за участю вітчизняних та зарубіжних закладів вищої освіти.

Головною метою стало виявлення проблем, науково-практичний аналіз і систематизація теоретико-методологічних підходів, які сьогодні притаманні освітньому процесу, а також розробка організаційних і методичних рекомендацій щодо їх упровадження в роботу педагогічних працівників, викладачів, науковців.

Участь в конференції взяли 150 осіб з 54 вищих навчальних закладів України. Крім того, заочно взяли участь представники закладів вищої освіти та освітніх центрів Латвії, Німеччини, Чеської республіки, Польщі, Туреччини, Аргентини, Азербайджану, Вірменії, Казахстану.

Близько 100 учасників мали можливість опублікувати свої статті в науковому збірнику матеріалів конференції.

«Працівники Національної академії активно займаються дослідженням питань підвищення ефективності організації освітнього процесу та наукової діяльності. Ця конференція є міждисциплінарною, науково-практичною, в ній прийняли участь як досвідчені вчені, доктора наук, професори, так і ті, хто починає власний шлях у науці - аспіранти, здобувачі в різних її галузях. В котрий раз конференція довела свою актуальність, залучаючи численні заклади освіти з десяти країн. Також хочу наголосити на зацікавленості учасників та інтересі, який сприяв налагодженню дружніх зв’язків, підвищенню професійної компетентності науковців», - зазначив професор кафедри психології та педагогіки Юрій Мельник.

Конференція показала, що дослідження, які проводяться в Академії, не обмежуються стінами нашого навчального закладу. Науково-педагогічні працівники Академії є авторами багатьох посібників, статей, кандидатських дисертацій та учасниками міжнародних форумів і конференцій.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ