новини

Офіцери Національної академії тренують свої навички в стрільбі

21.05.2018 15:08

На базі вогневого комплексу Академії з офіцерським складом відбулися заняття з вогневої підготовки.

Військовослужбовці виконували стрільби з пістолета Макарова. Гвардійці мали влучити у визначений габарит цілі в обмежений час. Разом із стрільбами, офіцери здавали нормативи по збиранню - розбиранню пістолета Макарова для закріплення та підтримання своїх навичок володіння зброєю.  Аби освіжити свої теоретичні знання, офіцерський склад відповідав на питання у тестовій формі. Тести відображали наявність потрібних знань при використанні зброї та правила безпеки.

Під час практичного виконання вправи, офіцери продемонстрували високий рівень підготовки і проявили найкращі професійні якості.

«Робота з особовим складом вимагає від офіцера високого рівня навченості за багатьма напрямками. І сьогодні кожен з нас показав один з аспектів фахової підготовки, а саме вміння влучно стріляти. Доречі, постійні практичні стрільби дають впевненість у володінні стрілецькою зброєю», - зазначив офіцер відділу по роботі з особовим складом майор Микола Черніченко.

Нарівні з чоловіками на практичних заняттях тренувалися у влучності стрільби і військовослужбовці-жінки, які показали вміле володіння зброєю.

«Враховуючи новітні тренажери, встановлені в Академії, ми приділяємо максимум зусиль, щоб наші офіцери були справжніми професіоналами. Приємно, що всі категорії військовослужбовців показують високий рівень володіння вогнепальною зброєю, добрі знання тактико-технічних характеристик, правил техніки безпеки під час поводження зі зброєю», - розповідає заступник начальника кафедри озброєння та стрільби полковник Володимир Афанасьєв.

Проведення практичного заняття з вогневої підготовки дозволило в черговий раз підвищити професійні навички військовослужбовців Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ