новини

В Академії відбулось посвячення до лав юних миротворців

30.05.2018 16:22

Представники громадського об’єднання миротворців ООН прийняли до своїх лав 30 юних творців миру.

Захід  відбувся на базі Національної академії Національної гвардії України, запрошені гості на плацу навчального закладу урочисто посвятили 30 дітей в юні миротворці. Учні отримали картки ступенів росту учасника Всеукраїнського проекту «Юний миротворець» та посвідчення в кандидати юних миротворців.

Аби діти виросли патріотами, каже заступник голови громадського об’єднання миротворців ООН,  учасників міжнародних операцій Олександр Дорошенко, почуття патріотизму в них треба виховувати з дитинства.

«Рух юних миротворців – цілий комплекс, що направлений на всебічний розвиток шкільної молоді. Розвивається він завдяки співпраці з Департаментом освіти Харківської міської ради та школами міста. Найголовніше наше завдання – виховати молоде покоління і передати їм наш досвід. Щоб стати справжнім миротворцем, потрібно, перш за все, бути миротворцем в своїх поглядах і в своєму відношенні до життя», - зазначив Олександр.

По закінченню урочистих заходів, учні ознайомились із діяльністю та умовами навчання в Академії Нацгвардії. Вже юні миротворці відвідали виставку зразків озброєння, які використовуються в підрозділах Національній гвардії. Ознайомились з навчально-матеріальною базою Академії та місцями проживання курсантів.

«Я дуже пишаюся, що сьогодні офіційно став миротворцем.  Це була моя мрія, вже досить давно я твердо вирішив, що як тільки з'явиться можливість, обов'язково запишуся в миротворчий загін, щоб з гордістю носити блакитний берет і бути для всіх прикладом», - ділиться враженнями учень Володимир Одінцов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ