новини

В Нацгвардії формують нову генерацію офіцерів за стандартами НАТО

31.05.2018 15:37

В Національній академії Національної гвардії України завершився модуль з кризового управління, тобто контролю над ситуацією під час складних обставин, який проводиться в рамках вступного курсу НАТО, що впровадився цього року.

Це другий модуль, який проводиться  в Академії за сприяння програми Професійного розвитку офісу зв’язку НАТО (всі чотири модулі  будуть представлені для  однієї аудиторії в  55 курсантів Академії Нацгвардії) в Україні.
«Учасники цього курсу є зачинателями, адже вони перші серед силових структур, хто почне навчання на курсі, який складається з чотирьох модулів. Наша подальша  мета – створити платформу для підготовки всіх категорій силовиків, які здобуватимуть знання на базі Академії. І проведення такого заходу з курсантами – це перші кроки для визначення подальших напрямків розвитку цього проекту», - зазначив начальник управління міжнародного співробітництва Національної гвардії України полковник Володимир Грабчак.
Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, під час свого візиту до навчального закладу минулого року, визначив Академію головною платформою для проведення всіх навчань НАТО в східному регіоні України, наголосивши, що запровадження такої бази навчання в академії НГУ є результатом плідної співпраці Національної гвардії України із представництвом НАТО в Україні. Протягом трьох років в Академії регулярно проводяться курси НАТО для представників всіх силових структур України із залученням міжнародних експертів.
«Міжнародні відносини гвардії стрімко розвиваються. Військовослужбовці активно беруть участь у міжнародних навчаннях та стажуваннях. Цього року вже цілий підрозділ братиме участь у міжнародних навчаннях у Румунії. Проводиться значна робота по ознайомленню міжнародної спільноти з діяльністю Національної гвардії. Тому, нова генерація офіцерів, які підготовані за міжнародними стандартами та володіють іноземною мовою – це необхідність для подальшого розвитку силового блоку країни в цілому», - розповідає Володимир Грабчак.
До кінця року в академії планується провести ще два модулі стосовно гендерних питань та  лідерства. За словами організаторів цей модуль розрахований на вироблення вмінь для офіцерів усіх підрозділів НГУ, які надалі зможуть брати участь у заходах міжнародного рівня та працювати в міжнародних військових штабах. За три роки в міжнародних курсах на території Академії Національної гвардії взяли участь близько трьох тисяч представників Національної гвардії України, Збройних сил, Служби безпеки, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ